ads

Monday, July 13, 2009

hOmOgeNeOus of degRee zero

hahaha...title untuk en3 ni agk susah di phm sbnq nya...hahaa....disebbkn homogeneous of degree zero ni la aku telah digelak dengan bersungguh2 nya oleh cik mimi a.k.a MOS..haha..aku sorang ja pngl dia MoS..kurang ajaq btoi bdk nh..

crita nya begini.........
tepat pukul 2ptg tdi aku, mimi dan sekutu2 ku telah rush2 ke klas D.E..ala.. differential eqtn.. sesampai nya kat klas tngk2 Dr. xdak g..huhu..ritu suruh mai awl..dr. siap pesan lgi..lecturer mai lmbat xpa..jgn student.. ckp smbil snyum2 lak tuh..ish3...ska la tuh...

nak di jadikkan crita, blajaq la bab 2...ada la pasal homogeneous nih...aku ngn mOS kan muka dpn ja..bkn nak mencaPUB ataupon mengorat DR. aku tuh..tpi sng nak tny...xyah angkat tngn n xyah jerit....so...aku pun dengan pantas nya tnya kat DR..

aku: Dr....(sdikit berbisik)

Dr.: ye...

aku: yg equation tuh kiranya homogeneous of degree zero ka??(dngn loghat utara aku yg pekat)

Dr.: ya2..

aku: (cakap lam ati)..kurang asam..menda tuh da terpampang depan mata aku...

Dr.: (hanya mmpu tersnyom.)

maka tercetus la ketawa yg berdekah2 tpi terpaksa di thn sbb dok dpn lcturer...
aku ng muka x puas ati tngk la sblh kiri aku..kurang ajaq punya mimi....gelak trok btoi...
dia siap perli2 aku...kurang ajaq la..aku thn malu ja..mau x nya..aku punya row dah kira dkt ngn whitebod dah..dr.tulis punya besaq..cmna aku leh xnmpak..ish3..........MOS gelak x bernti lak tuh..siap gegar2 meja..

tpi....................
disebbkn aku tnya tu la...baru suma org terperasan yg degree tuh sbnqnya +ve bley, zero bley n -ve pun bley...haa..baru hmpa tao..kalo aku x tnya mau hmpa nak tau degree tu bley -ve...
tercengang2 lam exam nnti..haahhaha...

soo..moral value kat sni..jangan malu nak tanya walopun org pk menda tuh boDo atopun x msok akal...haaa....hidup mahasiswa....

1 luahan perasaan =):

Danny Vengeance said... Reply To This Comment

wahh bagus2 tanye lagi soklan bodo2..



well sometimes stupid question really helps alot of people :)