ads

Wednesday, June 23, 2010

tips bejalan guna high heels..=)

salam...


okeh hari nie aku nak bagi tips2 cmna nak bejalan menggunakan high heels..
aku tao ramei  gurls out there sngt suka high heels kan....
xkira la setinggi mana pun high heels korang, yg penting bagaimana korang menyeimbangkan badan dan tidak terlalu banyak tekanan sebab, sedikit sebanyak kesihatan kaki boleh terjaga...


okeh tips2 nya...



  • bila korang berjalan, biar tumit cecah lantai dulu then jalan dengan lancar...

  • then bila jalan biaq jari2 kaki melurus ke depan kiranya biaq pointing ahead la...hehe kalo yg jenis jari 2 dah azali bengkok ke kiri or kanan xleh nak bwt apa la..

  • kalo dah jalan 2, tangan jangan static ja..korang kena swing tangan so that nnti balance la bila jalan...xdak la tersembam ke bawah..=)

  • make sure kaki korang straight n selari...tpi kalo jalan bersepah mcm aku kena elok2 masa pakai high heels k.

  • elak dari bejalan kat lumpur, pasir, ais, rumput guna high heels xpun kat tempat2 yg senang nak tergelincir xpun yg boleh tenggelam heels..okeh....=)



2 ja tips2 dari aku..kalo nak lebih lanjut korang boleh pegi kat sini...KLIK SINI..


6 luahan perasaan =):

FyZa said... Reply To This Comment

hehe..fyza jarang pakai heels sbb dah tnggi..kang pakai rasa cm kekok ja..tmbh2 klu dgn enchek husben lg la x bleh pkai heels sbb sama tggi ja..keh3..
btw tengs 4 sharing dear..;)

cik botoX said... Reply To This Comment

hehe...sy x pakei high heels lama2..stgi jalan pun jdik pelik..hehe

neway u r most welcome.=)

Cik Nad said... Reply To This Comment

saye tinggi tp saye pakai aje heels..hoho..

tips yg baik!thanx 4 sharing! :D

cik botoX said... Reply To This Comment

hehehe...=)

u r most welcome dear..

nn said... Reply To This Comment

bagusnyaa tips ni!! i memang nak ken practice sebab tak reti pakai heels! huhu. terpaksa pakai if adsa benda formal kat fac tapi...

cik botoX said... Reply To This Comment

tapi ape cik nn?

a'ah..sama la kite..kalo dah terpaksa pakei high heels tu baru nak pakai kan..