ads

Thursday, June 24, 2010

laki @ pompuan lagi kedekut?

salam...

sebenarnya aku dah lama nak tulis pasai nie...
tpi..ntah laa...
aku takot ramei terasa or merasa or tacing or bongkak or kembang x tentu pasai...

soo...aku maleh nak eleberate lebih2...
pada hampa, sapa lagi kedekut? 
laki ka pmpuan
aku? hermm..ntah laa...u judge me better..not myself...
sebab kadang2 org laen lagi nmpak kelemahan n kelebihan kita...kan3...
kta x boleh la pemurah ja sepanjang masa kan...
kedekut 2 perlu jugak..eh kedekut ka sepp...hermm..
ntah laa..
aku tamao komen bnyak2...
tpi.....
sepanjang pemerhatian aku..
laki x kedekut sngt berbanding pompuan...
xkesah la pasai barang ka dwet ka...
tpi ada ja pmpuan yang x kedekut...
kan3...
x semua org perfect..
tpi, bila u r in their shoes..
u know things better...

ala...mcm perasaan simpati ngan empati...
simpati, g just rasa ja sedih..
tapi kalo empati hg akan letakkan diri hg kat situasi 2...
then u know n understand better kan..

haha..tngk..
aku dah melalut gila nie..
tpi test result yang aku dapat sepanjang pemerhatian aku, 
laki x kedekut sngt..
hahaha..

**hey lelaki2 kat luaq sana..jgn nak kembang semangkok aku puji2 nie...

sbb aku penah terjebak dengan lelaki yang kedekut pianggg...gila punya kedekut nie....mmng x leh imagine...
hahahah...
soo...aku x leh tngk org kerek skit memang aku nak paku..
soo..haa terima la habuan kau...
 haha..

jadi...ada apa2 komen?



p/s::. 
sila tinggal kan komen atau pengalaman anda..so that aku boleh 
teruskan eksperimentasi aku...

10 luahan perasaan =):

Lt. fDanialz said... Reply To This Comment

bagi pendapat aku,
perempuan dari segi pembelanjaan diri sendiri tu, lagi banyak dari laki..
sebab laki jenis yang kedekut kalau nak belanje diri sendiri..

tapi yang peliknye, kalau dengan member2, lelaki rilek jer payung member g makan, nak hepikan diorang.. care tu je kowt laki jage hati member..

perempuan jage hati member lagi senang, dengan ayat jer. friends forever la, best friend ever..

FyZa said... Reply To This Comment

haha..tp kdg2 ada gak lelaki yg x kedekut sgt tp jenis asik mnx kita blnja dia ja..ntah hapa2..study dlu ada gak 2 3 kerat jnis mcm 2..huhu

Kanda said... Reply To This Comment

seseorang boleh jadi kedekut kalau org lain asyik meminta-minta..huhu

cik botoX said... Reply To This Comment

danny: hermmm...saya agak setuju dengan bagaimana boys n gurls show the appreciation..

tpi bila berkait ngan perbelanjaan nie, kalo ikut zaman sekarang saya x berani nak kata lelaki kedekut kalau nak blanja diri sendiri, sebab bnyak lelaki yang metroseksual sekarang...hehe

2 pandangan saya..

cik botoX said... Reply To This Comment

fyza: yeahh....i've experienced that too..hehe..nak kata golongan yang kedekut x..hehe

cik botoX said... Reply To This Comment

kanda: yaaa...saya setuju....sngt3...2 salah 1 faktor org kedekut, pada dasar nya dia bukan seorang kedekut, tapi sikap org membuat kan dia lebih berhati2..kan..

Kanda said... Reply To This Comment

cik botox, memang zaman sekarang lelaki metroseksual.. tak kisah berbelanja untuk diri sendiri asalkan berkemampuan.. tapi kita harus paham..orang yang kedekut itu kadang2 tidak mampu untuk memberi.. jadi, orang yang meminta tu fikir2lah... jangan asyik bergantung pd org lain sahaja..=)

cik botoX said... Reply To This Comment

yaa...sy setuju..jgn bergantung kepada org laen je...

yang x berkemampuan 2 harus bukan kedekut..kita yg kena memahami...xpun tolong ja skali...

Cik Nad said... Reply To This Comment

best topik ko cekgu.

erm..aku tgk kwn2 aku la kan, kebykan yg laki tak kedekut bab2 makan tp kalo mcm kelengkapan diri tu agk kdkt laa.siap pkir 2,3 kali baru beli..

kwn2 pompuan plak kebykn nye x kedekut ntok diri sndiri, family, pakwe. bab2 pinjam brg, ilmu ade kdkt sket..

cik botoX said... Reply To This Comment

cik puan.: haha...best ka? just a random experiment...hehe

hehe..sbb laki kan x kisah sngt nak melawa...kita nie cik puan laen skit..kita ada 9 nafsu..haa..cmna nak bahagi 2..haha..

tpi kalo kedekut ilmu 2 mcm susah nak dimaafkan ja..haha
ke dia pegang prinsip "lagi bagi ilmu kat org, lagi kurang ilmu yang ada kat dia" hahaha