ads

Monday, November 01, 2010

nak kawen ke tak??

rasa mcm nak kawen awal la....
(nahh!! siap kaler merah)
hahahaha...
tiba2 gatai...
mau cu (paksu aku..=)) aku baca blog nie, sah2 aku kena tempeleng..
hahaha..
cu..sori2..k.long setadi dulu...
(kalo nak suruh kawen dulu pun xpa..haha)
hahhaa...
wei..nie betoi nie..rasa nak kawen..wuhuuu...
(sila abaikan mood gatai aku...)
hg ingt kawen tu menda senang ka???
gila besaq tanggungjawab..<--tuju kat diri senirik

(nyanyi nie dlm hati..)
owh cu, saya mahu kawen...
kawen dengan siapa...
dengan enchek selembut sutera..=)

sebenaq nya aku nak tanya ampa nie...apa pendapat anda tentang kawen dalam usia muda...tambah2 untuk pelajar2 unibesiti..haha...komen jgn x komen....
lalala~

14 luahan perasaan =):

FyZa said... Reply To This Comment

kahwin muda bkn 1 beban..yg pntng kamu b'sedia utk galas tnggugjwb..kahwin muda bkn bnda yg pelik dah skang..hehe
*erk apa pnya komen nie..haishhh

nyonya penang said... Reply To This Comment

hehehe...
sy suke cik fyza ngn enchek husband...wuhuuu...
ye...bersedia galas tanggungjawab..=)
cayalah cik fyza..
semoga kekal 4ever..=)

b!Ntang said... Reply To This Comment

kawen awal??
hurm..bley kurgkn maksiat n fitnah dri org sekeliling...
ops! ;)
am i ryte??huhu

tp..kena galas tanggugjawab yg sgt besar..
suda bersedia?

b!Ntang said... Reply To This Comment

http://www.facebook.com/note.php?note_id=166863376675845&id=100000350714598

Fariz Danial said... Reply To This Comment

haha topik kawen dalam umo muda baru jer borak2 dengan anney tadi..

boleh ja kalau nak kawen, kena pandai dari segi budget perkahwinan,, dan pengurusan diri dan pasangan [huih ayat skema]

elmo blurb blurb said... Reply To This Comment

ada sorang senior dia kawen time studi..
dia kena extend sebab ngadung time studi..
kesian dia..
then dah dapat anak tuh dia suruh baby sitter jaga..
macam terbeban gak..
kalau nak kawen time studi better kawen dgn org dah berkerjaya, then jangan pikir nak buat anak dulu.. ada gak member dah kawen time study, dia baru sem 2 skang ni tapi dah bersuami..
dia kata dah habis study baru buat anak..
ade gak tanya, tak beban ke sambil study sambil jaga tanggungjawab sbg isteri, dia kata agak susah sebab nak kena balance..
nasib baik husband dia understanding..
kalau dia penat, then husband dia faham..

my opinion, tunang nak last sem, then kawen lepas grad.. tu pun kalau dah ada calon..hehe

Amni said... Reply To This Comment

pada saya kawen muda pon tak de masalah.. sama macam Puan Fyza cakap, kalau dah ready ngan tanggungjawab, okey lew.. kalau tak ready lagi, tu la masalahnya... kena ready mental dan fizikal...

Fær.han/Unown F/Gyan said... Reply To This Comment

Cikgu, saya nak tanya tentang Kaedh Math boleh? *lari topik* =p pokedexteny@yahoo.com

Cik Nad said... Reply To This Comment

betoi kate cik fyza tu
kalo dah ready, ape salahnye



**cekgu bile nak kawen ni? aku nak tempah baju.huhu~

cik ainil said... Reply To This Comment

weyh adi! ang nk kawen ka? jgn tinggal dakuu. hahaha. kawen la weyh. aku tau ang boleh jg umah tangga ang. aku xsabaq nak mkn nasik minyak ang ni.

nyonya penang said... Reply To This Comment

cik bintang: betul2...jadik..kawen lah awal...=)

danny: gila arr...hg mcm expert...tapi kan bab agama kena la jugak pandai...yg laki tu nak tanggung dosa isteri lagi...yg pompuan tu nak keluaq kena mintak izin..okeh..=)

nyonya penang said... Reply To This Comment

cik elmo: huhu..yg kena extend tu yg kesian tuh...eh2..kita punya opinion sama la...wuhuuu...kawen lpas grad...kalo keje setahun dulu pun ok jugak...=)

cik amni: betul2...bertanggungjawab tu sangat penting...ade ke org kawen suke2? uhuhu..

nyonya penang said... Reply To This Comment

cik paan: haha..sila2...nnti aku email hg..mana aku blh tolong aku tolong k..=)

cik nad: wuhuu...harus la kami tunggu cik nad ngn cik penang dulu kawen...kami nak jadik pengapit..kami bnyk perancangan laen lagi..haha

nyonya penang said... Reply To This Comment

cik ainil: hahaha...aku nak kawen? uishh lambat lagi kot..tapi kalo ada jodoh x kemana..hehe..dun wori..aku nak kawen nnti, aku bwt annouccement kat blog...hehe...