ads

Thursday, May 06, 2010

kisah aku, dia dan volkswagen versi cerpen: tips C*ri keta

salam...

mari3..kita dengaq tips baek punya dari cik botox...

walopun aku agak pakar dalam botox membotox, hmpa jgn ingt aku x pakar nak curik keta..hahaha...
mai2 rapat...yang rapat tu jarak2 skit, takut tersemboq ayaq liuq..haha (aku da spesis nak jual ubat nih)
ini merupakan pengalaman manes aku bersama bug comel......sepanjang aku kenai bug comel, ini kali pertama aku merayu rayu bagai nak gila kat dia...owh kekasih pojaan hati ku, bukak la baju mu..eh silap2..bukak la pintu mu..

alkisah bermula lah kisah....

di satu malam yang suam2 kuku, aku ngan wawi (sila refer episod lepas) kebuluq trok, maka aku pun start bug comel dan tros ke pasar mlm...setelah selesai berronggeng di sana kami pun balik ke kolej..

aku dengan yakin nya, kunci semua tingkap dlm keta, amik mknan aku dan kuaq...bug comel kadang2 meragam, alarm x leh guna..kena kunci manual...so aku kuaq dengan penoh keyakinan yang tinggi, kunci dan berlalu pergi....sekerat jalan aku jalan ngan wawi, aku carik2 "eh, wawi...hg nmpak kunci reta dak??"
.............................................................................................................

kami lari2 p kat bug comel....owh...kunci tergantung gantung kat dalam keta.....hancur hati aku nak makan gado2 yang panas dan sedap itu......
aku ngan wawi keliling keta tuh mencari lubang2 yang boleh masuk jari skit....XDAK LANGSONG!!..

huhu.....takot gila wei aku nak bagitau cik megi...huhu....kang mesti aku kena marah trok..huhuhu.. tkot3...ramei yang datang tolong...namun hampa dan kecewa...

tpi memandangkan perot dah berkeroncong lagu ikan kekek mak iloi2...aku ngn wawi balik bilik dulu mkn2...dan pk2..huhu...wawi mencadangkan kol abg amin a.k.a AA(staff kat kolej)...aku pun kol...

aku: helo...
AA: helo...
aku: tngh wat apa??
AA: kat opis..awat??
aku:reti dak bukak pintu keta yng terkunci....kunci tertinggal lam reta la..
AA: kalo reta malaysia reti la..kancil ka......
aku:Volkswagen??
AA: err....kena cuba...
aku:ye baeklah..

pastu aku g kat opis...abg amin suroh tunggu jap, dia g amik barang2 dia.....i wonder, wut the tools dat he gonna use?? lama bebenor da nie......dan...........abg amin keluaq membawak penyangkut cik mat..errr.....aku diam kan aja..aku bukan reti sngt pun..


kami bertungkus lumus.....abg amin buat hanger tuh jadik cm ada bulat ujung 2...nak tarik punat yg utk bukak pintu tu...kami jolok masuk kot tingkap yang terbuka hanya sekangkang kera.......

...masa abg amin g amik tali rafia, aku kol cik megi...huhu....takot wei kena marah..cik megi ckp kunci spare xdak, tapi, macam biasa, cik megi adalah org paling relax..dia mmpu untuk gelak kat aku lagi...hahaha...tu lah chentaku...ntah bila dia nak ketaq..relax ja....hehe..

namun......xdapat jugak...lalu....abg amin g amik tali rafia..dan aku meng'Modified' dengan melilitkan tali rafia kat hanger yg dah diubahsuai, masukkan tali kat dalam punat tuh, tarik tali bagi ketat lalu...............................................
kami tarik punat tuh naek atas.....AT LAST.......

pintu akhirnya boleh dibukak......weeee...sronok....dah dpt bukak, aku kol bgitau cik megi, hehe, mcm biasa dia gelak lagi kat aku smbil ucap tahniah..(haha..rasa mcm pencurik keta)..

sejak kejadian tu, wawi sentiasa ingt kan aku untuk amik kunci keta..dan sekarang...

bug comel kat cik megi..smalam hantaq...bug comel nak balik joho....

slamat jln sayang....hati2 balik kampung k..=) bwk bug comel elok2...

2 luahan perasaan =):

Kanda said... Reply To This Comment

comelnya story ni.. suka!! hehehe

cik botoX said... Reply To This Comment

hehe..
cita pasai bug comel...
=)
btw..sy suka awk bwt hikayat cinta..=)