ads

Friday, June 25, 2010

kenapa, laki selalu dikaitkan dengan terre math?

salam...


pernah x hampa semua dengar kalo dibicarakn pasai  kebolehan lelaki dan perempuan...
kebolehan apa? bukannya kebolehan memasak, menyanyi sambil korek taik hidung or apa2 yg tengah bermain kat pikiran hampa..




setelah aku ditempatkan kat IPTA nie..(maleh nak bagitau aku setadi mana..haha) dengan course mathematic, selalu saja aku dengar, alaa..normal la tu laki terre math...ermm..tpi ada jugak pmpuan yg tip top math.. kalo coursemate aku, xyah habaq la..otak depa suma gila2..aku? ahh...aku lambat skit nak pick up..tpi, mcm mana lambat pun aku, dalam lecture aku memang x penah tidoq..walaupon x masuk sngt yg lecturer tengah ajaq, atlis bila hg revise balik, menda 2 akan terbayang bayang...




haha..jadik..aku pun tanya beberapa org...kenapa kalo mathematics ja, org slaloo ckp laki lagi terre...hermmm..aku x pecaya...soo..aku carik bukti...dan semalam aku dah jumpa...weehuuu...=) yg nie secara teori nya ya...


dalam website 2...dia kata :


ada ruang dalam otak kita yang dipanggil inferior-parietal lobule (IPL)..nie yg belajaq bio faham la kot noh...(aku xphm langsung..haha)..ruang tu dikatakan lagi besaq dekat laki daripada pompuan, especially kat sebelah kiri.. yang mana otak sebelah kiri ni ada keupayaan mengawal kebolehan dalam matematik...


tapi tao dak ampa apa yang mengukuhkan lagi proof nie, bila diorang kaji otak Einstein, otak dia yang sebelah kiri 2 abnormally large..haaa..amik kau...patot aku tngk kepala Einstein besaq semacam hehe...sori pakcik einstein...




haa...sekarang...ampa pecaya? tapi...bukan sebab otak ja ampa boleh terre... weeiii...usaha wei usaha...hg pandai cmna pun kalo dah tahap ulaq sawa kenyang dok melingkaq (simpulan bahasa mak aku) memang xdak la wei..haha...


jdik..mari2...kita usaha untuk sem baru yang akan dibukak nie..(mcm x pecaya ja aku kata cmni..)..


okeh semua..salam info dari saya...


selamat malam...








nak tau pasai perbezaan laki ngan pmpuan lagi? KLIK SINI

10 luahan perasaan =):

wanhairi said... Reply To This Comment

kalau org tu sindrome mcmna lak??? dia pndai bawak motor x??

cik botoX said... Reply To This Comment

sila carik sendiri ya..
info sekarang dihujung jari..

syue said... Reply To This Comment

laki tere math? fuwww, tk semua kan, tp dorg yg kalau pandai tu, memang gempak gila gila babeng markahnya. jeles jeles

cik botoX said... Reply To This Comment

hahaha...betol3..
x semua...
tpi kalo marks tinggi2 2..
adoi....jeles gilaa kan

Kanda said... Reply To This Comment

kalau otak aje besar ( tak kisahlah kiri ke kanan) tapi AKAL fikiran tak ada pun tak guna juga... huhuhu

cik botoX said... Reply To This Comment

hahaha..
yg 2 an ramei dah dilihat..
haha

Lt. fDanialz said... Reply To This Comment

add math dlu bleh la ckp laki lagi pandai dari pompan[kebanyakkannye la]
tp bile amek degree math nih, aku rase pompan lagi pandai math dari laki. aku cam dah mls lak amek math ni huhu

bagus la ang ni dila.. kaji perbezaan otak laki pompan.. ang xyah jd cekgu la. ang jadi prof mengkaji otak.. aku jadi ang punye assitant haha..

cik botoX said... Reply To This Comment

hahahaha...gila ka wei...
nnti aku kaji otak, hg asstnt aku hg nak bwt apa??
goyang kaki mkn gaji buta..

walopun aku agak tawar hati ngan math, tpi kena gak terus..
xkan nak bwt reja separuh jalan..
no3...

oh nada said... Reply To This Comment

nada tere math. nada tu laki ka pompuan? hahahah

cik botoX said... Reply To This Comment

enchek...
sudah terang2 nada itu lelaki yg maskulin lagi tampan...
dia idola i tao...
hahaha