ads

Monday, May 17, 2010

aku x malu satu ketika dahulu...

salam...

owh..entry hot dari aku yang x hot kembali lagi..hahaha..
bila hari guru menjelma tiba...segala bentuk kenakalan aku time skulah muncul bagai air dengan tebing..err...bagai mencurah curah ke ladang gandum la best skit..kih3...
so..di malam yang sepoi2 bahasa ini, dengan mata yang xleh nak lelap sebab x dengaq suara cik megi...(tiba2 rindu kat cik megi..=( aku nak story n share la skit kat ampa2 pasai segala bentuk denda kat skolah yang aku penah kena...

masa skulah rndah aku merupakn seorang yang sangt pendiam dimana sifat ini amatlah kontra dengan aku yang sekarang..aku punya malas tahap dewa 18 laa...ish3...reja skulah tuh...boleh kira pakai sebelah tangan ja aku buat..haha...macam biasa..alasan aku guna kalu cekgu nak kutip homework, "sori cekgu..buku tertinggal"..kadang2 aku maleh nak carik alasan aku mengaku je la yang aku x buat reja skolah...kalo setakat kena katok (pukul) ngan pembaris besi kat buku lima, menda biasa wei....kalo kena berdiri kat luaq kelas, kira denda paling cikai aku penah kena..haha..berdiri atas kerusi tuh aku rasa kerusi aku boleh patah wei..ntah berapa juta kali aku kena denda berdiri atas kerusi...

dan....
disebabkan aku tetap x berubah...cekgu aku lebih kreatif dalam membagi denda..antara denda yg aku kena, macam kat bawah nie...=)

yang aku ingat aku kena denda nie sebab aku x bwt homework math masa darjah 3..kuang3...aku kena gantung manila kad kat leher dengan tertulis (saya x buat reja skolah)..aku kena keliling semua kelas..sampai kelas budak darjah 1 ngan 2..aku sesi petang time tu..hehe...haha..bila kena ramai2...xdak la rasa malu sngt..siap boleh buat bising lagi..hahaha...namun..aku tetap jugak x insaf....

cekgu aku mengubah strategi...
maka terbentuklah denda kat bawah nie...hahaha...

aku dan sahabt2 ku...kena usung (angkat ) kerusi atas kepala, pastu p keliling skulah..kali ni siap lalu kat tadika sebelah sekolah..hahaha...memang boleh gelak3 lagi la...ramei yg kena kan...hahaha..tpi ingt2 balik..malu gak..wakakaka...ni time sekolah rendah..

time aku kat st. george's, jarang rasanya kena denda, sebab selalu kalo wat jahat pun x kantoi...kami ada ramai org kuat..hahaha..otai2 da masuk asrama...

denda yang kat bawah ni, masa aku kat mrsm...memang seksa wei...dengan panas terik, pakai baju kurung, lari keliling dataran...
macam mana pengiraan nya.?? markah selamat adalah 80 dan keatas..tpi bila nama ja biologi, aku x penah dapat A wei...sampei ke SPM pun mmng aku xdpt A..haha...2 kesah laen...(kena sumpah wei..maleh cerita)...aku paling rendah penah dapat 35%..bayangkan..80-35=45.. maka 45 round aku kena lari keliling dataran..2 baru test 1...kalo cmpuq ngan test 2 ngn kuiz segala bagai...x ka aku jadi atlet lari x henti henti...hahaha..mujuq x bwt kat upm..kalo x, memnag kuruih la aku..ahahah..

kalo nak di cerita pasai denda nie, aku rasa seminggu x abeh...haha
ampa x dak cerita best ka?? penah kena denda yang lagi dasat ka?? moh la share2..=)
bukan untuk diketawakan..tpi sekadar mengimbau memory kan...=)

itu saja dari aku..sori la lukisan aku x cntek..tpi aku suka..=) haha..

till then guys...

nite2....

mimpi indah...

assalamualaikum...=)

15 luahan perasaan =):

Kanda said... Reply To This Comment

nice story... nanti view story sy pula ya..hehe

FyZa said... Reply To This Comment

haha..knngan zmn sekolah mmg seronok utk dkenang..tp lukisan 2 nice k..comey ja..kretip gak nk lukis2 neh..hoho

sakinahshakur said... Reply To This Comment

lukih baju kaler biru tu mesti hang pengawas masa skola rendah dulu kannn...
:??

ngeh3..
pengawas pon mcm ni kann..
betapa otainya cik adi kita..
:P nge3..

mcm seronok ja entry niii..
nanti nak buat jugaklah! :P
heheheheh

cik botoX said... Reply To This Comment

kanda: i will..=)

fyza: hehe...tq2..biasa ja lukisan tuh..pic xdak so kena lukih2 la..hehe

sky:haha..aku pengawas perpustakaan la..ngeh3..library ja tmpat aku nak sembunyik..haha..

anyway...buat2 cepat entry cmnie..aku nak baca...weee..=)

cik botoX said... Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
cik botoX said... Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
cik botoX said... Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
cik botoX said... Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
hamihemo said... Reply To This Comment

waa...dahsyat gak cikgu kita nii..nanti anak murid dia x boleh buat otai cozs cikgu dia lagi otai hahahah

cik botoX said... Reply To This Comment

haha..amaran keras untuk mereka2 diluar sana..
tpi tu la..student skarang jentik skit pun da report polis la, pngl CSI la, FBI la...

A f i q said... Reply To This Comment

erkkk...
mcm serupa jew kisah afiq ni...
aduhai, terkenang balik zmn sekolah dlu2...adoi..hihhiiihi XD

syue said... Reply To This Comment

sangat terhibur bila baca. sebab teringat cerita masa sekolah dulu XDD denda tu sbnrnye buat kite lagi serius nak bljr kan sbnrnye? :) saya dulu tk siap keje sekolah, kena masuk setiap kelas darjah 4 and ngaku SAYA TAK SIAP KERJA SEKOLAH. pehh, maluu tu. kena gelak abis2 dgn budak kelas blkg. hhaa.

cik botoX said... Reply To This Comment

afiq: hehe..betul2...best kan dulu..kalo skrng kat unibesiti kena denda jugak, agak2 cmna??hehe

syue: hehehe...comel ja...ingt2 balik best kan..kalo x kena denda dulu, tatao skrang nie jdk apa..=)

TiKa LEh said... Reply To This Comment

nakal2 pun kat upmgak skrg..oklah tu..hehheh

cik botoX said... Reply To This Comment

a'ah..=) 2 la..