ads

Friday, May 21, 2010

lu mau jadik apa??kasik tau sama gua..

salam..

wahai rakan2 semua..hasil daripada permintaan cik fyza aku dengan berbesar hatinya buat post bergambar inie..ske x ske x?? =)


ya2...aku tao..aku xpandai lukih, xpandai kaler, xkreatip..miahaha..tpi aku suka bila org hepi ngan lukisan aku yg kebudak2 hingusan nie..kamOo tahu kan bahagia itu bagaimana rasanya..=)


nie kisah bagaimana tercetusnya cita2 aku untuk mengambil pendidikan matematik sebagai pendidikan seumur hidup..ngeh3....
pada awal pembabitan aku dalam arena persekolahan, semestinya kalau ditanya tentang cita2:


abu..kamoo nak jadik ape?..."saya nak jdik jurusolek, cekgu"
minah..kamoo nak jdik ape?.."sy nak jdik pakar sakit tuan, cekgu"
ah chong..kamoo nak jdik ape?.."sy nak jdik enginerr kapal alien, cekgu"


dan macam3 lagi.....sngt indah kan...aku??haha..mula2 nak jdik enginear..tpi xreti sepatah haram pun..agaga..=) pastu nak jdik pakar forensik...err...boleyh ka aku berdating ngan mayat...no3...


n..FYI..mak aku tentera okeh...=) bangga3..sooo..aku ckp kat mak aku...yg aku nak jdik tentera..namun.......
lukisan hanya tinggal lukisan........niat murni ku ditentang habis habisan...tpi of kos la aku masuk KRS..miahaha.....sapu suma but mak aku, gutter, kiwi, belt..agaga.. jimat2 kokrikulum aku..


owh yaa...hobi aku kalo kuaq hanging2 out nie, selain tngk wayang aku akan p kat arcade maen tembak3 ngan cik megi...hahaha..kalo sapa2 jumpa bdk pmpuan kat mines dok main tembak2 ngan sorang laki, owh..she might be me..hehehe.... dan..setelah cita2 aku terkubur begitu sahaja.......



femes la pulak abg syed muzaffar g honeymoon kat angkasa....owh..alangkah indah nya kalo aku jdik angkasawati..(ehh..ada ka??)..terbang2 kat angkasa..pakei helmet ala2 besaq tempayan...waaahhhhh.....kat bawah nie aku la..hehehe..=) best kan3....


namun...aku xdak rezeki nak berkecimpung dalam dunia angkasawati nie..maka..


aku punya minat yang ska travel nie, membuat kan aku teringin sngt nak jdik diver full time..diver ok..bukan DRIVER....hahah..mak!!! kaklong nak amik sains marin....mak membalas dengan gelak tawa..owh..mungkin mak ingat aku melawak..huhu..


harapan terkubur lagi setelah aku nyaris2 K.O di tasek...yaa..aku lemas...ampa jgn la dok gelak dalam selimut..gelak depan aku pun xpa..aku x kesah......masa lemas tu, aku sempat pk, cmnie ka cara aku nak mati..then..dush3...ada org slamatkan aku..alhamdulillah...aku maseh menulis di blog nie...=)



setelah aku lemas....aku pk2..kalo aku jdik doktor pun best nie..miahaha...(bukan doktor cucuk senirik)..ampa tau ka doktor cucuk senirik 2 sapa?? owhh..semestinya bukan aku... (penagih dadah laa...ish..lambat btoi)...aku tringin pakai stateskop (haha..ntah..aku tatao nama apa alat 2 yg org dok cek degupan jntong 2) kat leher..haha.. .tngk3...comey kan aku...


tpi...nasik da jadik bubur..aku dalam jurusan fizik masa kat matrik..pointer aku x lepaih langsong nak amik medic..hahaha....sja bagi harapan palsu kat diri sendirik...miahaha=D


dan dari itu lah..aku nekad nak amik architecture.....haha...masa nak isi IPTA 2 aku nekad nak amik architecture..ya2..aku tao aku x pandai lukih...aku x reti lukis muka org...tpi aku suka lukis gmbaq tangan..haha..nnti aku buat macam2 la tngn kiri aku nie, pastu aku lukih guna tngn kanan...ya3..aku tao x cntek....xyah la hina..haha..aku sedaq diri....



tpi...mak nak aku amik pendidikan..sunggoh aku ckp..jiwa aku bukan jenis jiwa ajaq budak skolah...huhu...tpi...kalo aku amik yg len nnti xdak restu mak ayah...weiii..susah ooo hidup xdak restu org tua..silap ari bulan boleh tersungkuq depan pintu syurga..ecece..macam tajok drama ja..ngeh3..=)...maka....




aku CEKGUMATH..bertekad membukak sedikit demi sedikit hati aku dan jiwa aku untuk jadik bakal pendidik..yaa..aku mungkin x bersedia dari segi mental..tpi...sokongan depa buat aku lagi kuat....=)


dan terjadik lah.........tadaaa...=)


saya bakal cekgu math..sila beri tunjuk ajar..=) dan sekarang aku sngt la rasa bertuah sebab amik math, sebab nya aku x ska masuk lab ala makmal2 tu kecuali la makmal komputer..dan pure math xyah masuk lab..miahahaha...=) ska3..sayang encek math banyak3...=)



dan doa2 kan lah aku bakal jadik pendidik yang baek dan boleyh ubah anak bangsa kita..kan=)


habes sudah entry panjang berjela2 nie..


**btw..sapa nak gmbaq yang xlawa kat entry (klik sini) n kat entry nie amik laa..sy xkesah ...=)

okeh..nite2...=)

slamat malam cik megi...=) (take a very gud care of ur health k..jgn biar demam 2 k syg)...

slamat mlm org2 kuat blog aku..=) (follower2 ku)

slamat malam sang indah...yaa..kamoo, kamOo dan kamOo...

18 luahan perasaan =):

bibaieza said... Reply To This Comment

adila, serius lawa kot gmbr tgn hg lukis..aku xtau plak hg da bakat melukis tgn..klu aku tau, dh lama kt pendg dlu aku bg tgn aku utk hg lukis..hahaha

hamihemo said... Reply To This Comment

Go..go..cikgu math..go..go...
Go..go..cikgu math..go..go...

Pe yg kita hajatkan x semua kita dapat D..yang penting bila kita dapat sesuatu peluang tu kita gunakan sebaiknya..

p/s: P x umah kak mas
kak zibah ckp bulan ni last dia jadi felo
hhuhuhuhu

Kanda said... Reply To This Comment

so sweet n nice story.. suka3

FyZa said... Reply To This Comment

hehe..cantik2..so kretip..sy terpegun..hoho..
wah2 bnyknya cita2 dia eh..insyaAllah fyza doakan cik botox berjaya jd cekgu math..=)

SyahmiFikri said... Reply To This Comment

saya nak jadi ustaz dulu.. haha.. tak kesampaiannn!!

cik botoX said... Reply To This Comment

biba: hahaha...perli noh...xpa2...
nnti aku lukih tangan ampa suma..kih3..=)

mijea: i p umah k.mas..tpi nak kompem ngan Q suma..depa kata nak mai penang dulu...ampa kompem la cpt2..aku kompem p umah k.mas..

cik botoX said... Reply To This Comment

kanda: tq kanda...=)

cik fyza: tq cik fyza....=)

syahmi: hehe..xpa..skrang hg kat uia kira okeh la tuh..=)

Nurul Harun said... Reply To This Comment

hehehehe cumeynya gambar. jalan cerita pun kelakar. kekeke...

bestnya ada mak tentera. tp mak sis mesti tegas kan?

cik botoX said... Reply To This Comment

hehe...=) crita dulu2 kan...

mak tegas..tpi x garang..hehe..mak hepi go lucky jugak...wee..=)

bibaieza said... Reply To This Comment

mna da aku perli...xnmpk ka aku yg tulus ikhlas ni..xbek tau mengsangsikn ketulusan aku ni...hehe..serius la weyh..xD

bibaieza said... Reply To This Comment

mna da aku perli...xnmpk ka aku yg tulus ikhlas ni..xbek tau mengsangsikn ketulusan aku ni...hehe..serius la weyh..xD

shazika said... Reply To This Comment

hehehe
chumell lukisan kamu



jgn segan ke laman sy yek
Awek kesepian, kamu sudi teman?

cik botoX said... Reply To This Comment

biba: haha..yala2 aku prcya..ngeh2..=)

shazika: udah ke laman kamoo..=) nice belog..

Anonymous said... Reply To This Comment

Just want to say what a great blog you got here!
I've been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

Thumbs up, and keep it going!

Cheers
Christian, iwspo.net

Anonymous said... Reply To This Comment

Just want to say what a great blog you got here!
I've been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

Thumbs up, and keep it going!

Cheers
Christian, iwspo.net

cik botoX said... Reply To This Comment

thanks ya..=)

wanhairi said... Reply To This Comment

tetap jugak pakai baju kurung bintang!!

cik botoX said... Reply To This Comment

haha...
xleh nak buang la tabiat..nak wat cmna..