ads

Saturday, May 15, 2010

nie la ikan nya..=)

tadaaa......

nie la ikan nya...
pada mula nya aku nak bela nemo...tapi nemo susah..nak kena bela bakteria dia dulu bagi ekosistem dia balance, baru aku boleh bela ikan...tapi dengan ikan ini, aku hanya menggunakan baterry dan controller............
hahahaha....
ni adalah robotic fish yang direka oleh seorang profesor dari unibesiti mana ntah,,lupa da...
aku coba mencari di lmalaysia..
namun...
xdak org yang jual...
hahaha..
sapa yang baek hati nak bagi kat aku dengan free nya...sila hubungi saya melalui enchek megi...weee....=)




tpi untuk lebih senang bagi semua yang teringin bela ikan aku cadangkan buat cmni ja..ikan x mati, xyah bagi makan, ampa nganga ja puas2...
hahaha....jenoh....ikan nie, portable..haha..boleh dibawa kemana mana....
sila la beli kalo rasa wayar kat kepala putuih lagi..kui3.....




owhh.....no3.....ikan ni pun aku teringin nak bela....tapi ampa boleh imagine dak...ampa letak ikan ni lam balang, pastu dia berjalan jalan keluaq....gerak ampa pagi2...geletek hg sampai terkencing..
hahaha..
macam gerun ja kan..
walopun dia agak comel sbb kaler pink err.....still geli...
huhu...


maka dengan itu...disini aku ishtiharkan, aku maseh belum mempunyai choice ikan untuk dibela..

any suggestion, sila tinggal kat komen..toche2 sifu..=)

5 luahan perasaan =):

eqbalzack said... Reply To This Comment

hmm...bela ikan yg maintenance nye kurang....

cik botoX said... Reply To This Comment

contohnya..huhu...
pelaga la ye..??

eqbalzack said... Reply To This Comment

ikan guppy yg ekor lawo tu cepat mati...

beli swordtail/black molly/tiger barb etc...senang jaga...murah juga tu...

kalau nak ikan yg kita jaga mcm 'baby'...bela ikan kelisa mcm abg eq....makanan dia lebih hebat dr apa yg abg eq makan...hehe

Kanda said... Reply To This Comment

ikan laga la.. x pyh pkai mesin..hu

cik botoX said... Reply To This Comment

abg eq:hehe..kalo ikan kelisa, silap ari bulan boleh goreng makan ooo..sy x cukop makan..

btw..haa..nnti sy g tngk2 ikan yg abg eq suggest..=)

kanda:tamao ikan laga...cek mat bela dah...hehe